Dichterbij het einde Ds. R. van Kooten

Dichterbij het einde Ds. R. van Kooten
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 18,00 € 10,23

'Bereid uw huis, want gij zult sterven.' Tot Christus terugkomt zijn het sterven en de dood werkelijkheden waar wij allen mee te maken krijgen.
Dit boek bestaat uit vier delen. Het eerste deel gaat over ernstig ziek zijn, stervensbegeleiding en het sterven zelf. Het tweede deel bespreekt het van tevoren regelen van de begrafenis, nadat eerst de vraag 'cremeren of begraven'? aan de orde is geweest. In het derde deel wordt stilgestaan bij rouw en het rouwproces, met oog voor zowel de weduwe, de weduwnaar als de kinderen en omstanders. Goedbedoelde woorden of daden kunnen in deze situatie heel verkeerd overkomen. Het vierde deel behandelt wat de Bijbel leert over de hel en de hemel. Het wijst ons op onze eeuwige bestemming: eeuwig verloren of eeuwig behouden.
Dit boek maakt belangrijke zaken bespreekbaar, die kans lopen anders onbesproken te blijven. Het gaat om diep geestelijke zaken en tegelijk om heel praktische onderwerpen. Het gaat om het elkaar helpen en om het regelen van datgene wat geregeld moet worden.